Kritiske Muslimers holdning til Hizb Ut-Tahrir

Pressemeddelelse, den 22. februar 2008

Kritiske Muslimer mener at Hizb ut-Tahrir er med til at manipulere et kunstigt skel mellem islam og Vesten og islam og demokrati, som de på unuanceret vis betragter som statiske helheder.

Kritiske Muslimer arbejder bl.a. for at skabe et alternativ til Hizb ut-Tahrir i Danmark.

I 2008 har Kritiske Muslimer valgt særligt at satse på at hjælpe unge danske muslimer ud af radikale miljøer. Samt at lave forebyggende oplysende arbejde der skal forhindre at unge vælger at tilslutte sig organisationer som Hizb ut-Tahrir. Vi tror på at kritikken skal komme fra de muslimske miljøer.

Vi mener ikke at Hizb ut-Tahrir skal forbydes som organisation i Danmark og vi mener at Villy Søvndal begår en fejl når han opfordrer medlemmer af Hizb ut-Tahrir til at rejse HJEM. Herved forudsætter han at de som udgangspunkt ikke er en del af det danske fællesskab. Pointen er netop at majoriteten af medlemmer og sympatisører af Hizb ut-Tahrir er født og opvokset i Danmark og derfor ikke kan beragtes som gæster eller andenrangsborgere.

Udfordringen består bl.a. i at lære disse unge mennesker at Danmark er deres hjem og at de derfor må deltage i det danske demokrati.

Kritiske Muslimer søger aktivt at udfordre medlemmer og sympatisører af Hizb ut-Tahrir til at indgå i en kritisk dialog. Vi søger via ordets magt at anlægge kritiske vinkler på Hizb ut-Tahrir.

Kritiske Muslimer samarbejder internationalt med Maajid Nawaz (ex-medlem af Hizb ut- Tahrir) og Quilliam Foundation i London som et led i vores kamp mod radikalisering af unge muslimer I vesten. www.quilliamfoundation.org

Sherin Khankan, Forkvinde for Kritiske Muslimer
Shabana Amanat, Næstforkvinde for Kritiske Muslimer

Powered by PHP Webmasterpoint.org