Forum For Kritiske Muslimer fordømmer steningsdomme I Iran

Pressemeddelelse, den 16. januar 2008

Kritiske Muslimer har i Kristeligt-Dagblad den 15. januar 2008 læst om Amnesty Internationals rapport vedrørende steningsdomme I Iran.

Kritiske Muslimer tager kraftigt afstand fra dødsstraf og enhver form for grusomme og umenneskelige straffe, uanset deres begrundelse og juridiske, politiske eller religiøse ophav.

Kritiske Muslimer mener at Iran bør respektere de universelle menneskerettigheder og afskaffe de brutale afstraffelsesmetoder som stening og dødsstraf. Vi håber, at Iran vil overholde det moratorium for steninger, som blev indført i 2002 og vi støtter Amnesty Internationals aktioner imod disse brutale former for afstraffelser og henrettelser.

Koranen tillader ikke stening som straffemetode. Barmhjertighed og tilgivelse er en væsentlig del af Koranens etiske budskaber. Forum For Kritiske Muslimer Sherin Khankan (forkvinde) og Shabana Amanat (næstforkvinde)

Powered by PHP Webmasterpoint.org